Brownieostekake

Jeg har en topp moderne stekovn hjemme hos meg, og fikk plutselig for meg at jeg skulle prøve å lage kake siden stekovnen faktisk garanterer perfekt resultat. Ikke hvilken som helst kake, men en langpanne med brownie med ostekaketopping var planen. Akkurat den planen gikk ikke helt som jeg tenkte, men øvelse gjør helt sikkert mester, og det smakte utmerket!

Det må kanskje påregnes noen bra treningsøkter om ikke kaken skal sette varige spor på sidebeina, men den er verdt en sykkeltur eller flere!

Kunne nok løyet på meg inspirasjon fra bestemors marmorkake, men det var nok litt tilfeldig at resultatet ble sånn. Det ble en saftig blanding istedenfor to lag, det skulle vært brownie med cheesecake topping. Siden du kanskje får lyst til å prøve legger jeg ut oppskriften:

Brownie

  • 500 g smeltet smør
  • 400 g 70% kokesjokolade
  • 200 g lys kokesjokolade
  • frø fra 2 vaniljestenger
  • 250 g brunt sukker
  • 500 g hvitt sukker
  • 10 egg
  • 350 g mel
  • 2 ts bakepulver

Smelt smøret i en kjele eller i mikroen om du våger. Når smøret er smeltet tar du oppi sjokoladen og rører til den er smeltet. Ta ut frøene fra vaniljestengene, og putt de pluss brunt sukker og hvitt sukker oppi bakebollen. Tøm oppi sjokoladesmøret , og bland godt med en håndmixer. Tilsett et og et egg av gangen, før du til slutt har i siktet mel og bakepulver.

Ostemasse

  • 400 g Philadelphia
  • 4 eggeplommer
  • 150 g sukker

Ostemassen piskes godt og skulle egentlig vært et lag på toppen, men sånn gikk det ikke gitt. Men godt ble det likevel!