Habibi – mat og magedans

Å utforske forskjellige kulturer og kjøkken er noe jeg virkelig liker. Nye smaker, flotte farger og nye lukter. Det er gøy å reise og utforske nye steder og ny mat, men her i Oslo er det jo mange etniske restauranter fra alle verdenshjørner å utforske. Man trenger bare å ta trikken og ikke fly noe sted!  Jeg har bestemt meg for å gå ut og spise og utforske et nytt lands kjøkken annenhver uke her i Oslo.

Første restaurant på listen min var restauranten Habibi, der jeg fikk en opplevelse utenom det vanlige med mat fra det arabiske kjøkken og magedans!

Spesialiteten til denne restauranten er Meze, Midt-Østen og Middelhavslandenes svar på Tapas. Jeg hadde ikke en gang hørt om Meze, og man kan ikke snakke om det som en rett. Det var et helt bord med forskjellige små retter, vakre farger og gode smaker, virkelig noe annet enn norsk Grandis. Jeg måtte lese litt om favorittene mine da jeg kom hjem.

Hummus er kikertpure med sesam- og olivenolje, med sitron og persille. Hummus kan bli servert med pitabrød som egen rett, men er en viktig ingrediens i mange andre retter. Hummus kommer jeg nok til å kjøpe for å spise hjemme.

Baba ghanuj er en puré av grillede auberginer, tomater, løk og en blanding av krydder.

Hvitløksalaten er en vissnok en kjent rett i Nuseirat, en av Gazas mange flyktningleire. Man trenger ikke frykte verken djevler eller søte damer etter å ha spist denne, masse hvitløk!

Magedans hadde ikke jeg orket etter å ha spist litt for mye av de gode rettene i de mange små skålene, Det var bedre å kose seg med desserten og se magedanserinnen Shireen. Ikke noen stive norske hofter å se der nei. Til dessert hadde vi Baklawa, en søt kake med masse honning og pistasjnøtter, Det er arabiske kjøkken er noe jeg vil smake mer av, anbefales!