Det er allmennkunnskap at sykkelveien fra Bærum til Oslo langs Sjølyst og Frognerstranda er livsfarlig for normale mosjonister, barn og fotgjengere. Det er en av Norges mest trafikkerte sykkelveier. Bussfeltet fra vest er fullt av dyre elbiler, og den nokså trange sykkelveien er også okkupert av de som kjøper like dyr sykkel som småbarnsforeldre fra Østkanten med studielån har budsjettert til å bruke på bil.

Egentlig er jeg vel litt for ung til å sykle Tour de Finans, opptakskriterier ser ut til å være 40+ i alder, hensynsløs oppførsel og deltakelse i Birken. Ikke har jeg heldress i trang lycra og ingen veldig kul sykkel, men nå som jeg bor på Frogner ville det gitt meg litt ekstra trim og frisk luft på vei til og fra kontoret ved Aker Brygge. Jeg kan til og med spare inn litt tid i forhold til trikken tror jeg.

Skal man våge å bevege seg blant sykkeldjevlene? Vil jeg klare å henge med i hovedfeltet? Det burde være mulig siden jeg ikke skal lenger enn til Bygdøylokket før jeg svinger av hjemover. Jeg tror ikke deltakelse i Birken er smittsomt, og jeg håper iallfall ikke at å like og kle seg i tights er det!

Har man tights så trange at man kunne vært med i filmen om Robin Hood ser det ut som man blir en del av et fellesskap. Liker damer menn i tights? Damer i tights er jo selvsagt bra i de fleste tilfeller. Det er ganske mye morsomt å lese om Tour de Finans, og det er neppe moro å bli forbikjørt av damer eller nokså utrente folk i grilldress når man har brukt fem eller sekssifrede beløp på sykkel, utstyr og bekledning :o)