Kokkekurs hos Bølgen og Moi

Etter et miserabelt forsøk på å lage middag har jeg meldt meg på kokkekurs hos Bølgen og Moi! Siden jeg er nyinnflyttet inviterte mutteren og fatteren seg selv på middag.

Muttern er semiproff hobbykokk og kan virkelig lage mat. Hun har prøvd å lære meg et og annet, men jeg er fortsatt på Toropose og Grandisstadiet når det gjelder matlaging. Å servere posemat til kresne mutteren kan man bare glemme, og derfor var jeg borte på Colosseum for å finne noe snadder å servere.

Hadde jeg visst det jeg vet nå burde jeg ha bestilt noe ferdig, men nei da, jeg ville prøve selv og virkelig imponere.

Det som skulle bli nydelig indrefilet av hjort med oppblåste poteter, rødvinsaus og dampede grønnsaker ble innkjøpt. Å finne oppskrifter på VG debatt funker kanskje for de som kan lage mat, men dere aner vel at en fiasko var i emning?

Brun den pent i panna (ikke svi som jeg gjorde) og stek den ferdig i ovn på ikke alt for høy varme. (Hvordan skulle jeg vite hva det var liksom)? Tips: rosa inni, min ble nok heller nærmere kremert! Det viste seg at stekeovnen har veldig mange innstillinger.

Kremert rådyr med selskap av Oppblåste svidde poteter: Mandelpoteter skjært i 4 lange båter, tørket av på kjøkkenpapir, saltet og pepret, stekt i ovn på høy varme til de blåste seg skikkelig opp. Tips: Ta de ut før de blir helt svarte! Gjør dette gjerne på forhånd, steik kjøttet, og varm så opp potetene mens kjøttet hviler, og ikke putt kjøttet og potetene inni sammen slik jeg gjorde!

Da var det bare å finne fram kortet og ta mor og far med på Bølgen og Moi som heldigvis er i gangavstand for det nydelige måltidet jeg ville servere de. Der fant jeg info om matkurs. Kurset i nydelig fisk er nok i overkant for meg, men matkurs – bli en mester med kjøtt hørtes litt mer betryggende ut. Jeg har hørt at damer liker menn som kan lage mat, så kurset har jeg forhåpninger til. Bildet av maten før tilberedning så ikke så ille ut?