Søndagstur i Nordmarka!

Siden kondisen ikke er helt på topp og jeg akkurat leste artikkelen Swix og singelliv benyttet jeg påskeværet til en søndagstur i Nordmarka i dag. Dessverre var det ikke så lett å komme i kontakt med de snertne snellene i trange skidresser, trenger nok enda bedre kondis for å sprinte etter en! Jeg var ikke ute på byen for en pub til pubrunde i går, og dro derfor med meg en kompis på tur.

Vi tok t-banen til Sognsvann og gikk opp til Ullevålseter via Lille Åklingen.  Ullevålsseter er ett flott turmål uansett hvor du kommer opp dit fra, og du har garantert gjort deg fortjent til noe godt å spise når du kommer fram. Frokosten på Ullevålseter var varm solbærtoddy og bolle som smakte utmerket, kanskje fordi turen opp skjerpet appetitten? . Det meste smaker bedre etter litt frisk luft og mosjon, og det var noen heftige bakker. Etter pitstop gikk turen videre til Frognerseteren. Om Ullevålseter kunne føles som Nirvana etter alle oppoverbakkene var det enda deiligere å komme fram til Frognerseteren, for kald drikke og middag, Rosastekt lammekarré gratinert med sennepskrustade anrettet med bønnecassoulet i tomatsaus og auberginekompott, servert med mandelpotetchips. Den berømte eplekaken med krem må vente til neste gang, det var ikke plass til dessert. Mulig skituren burde vært lenger med så god middag. Skiføret var ganske fint og været enda bedre, en super søndag!

Langrenn er ikke favorittsporten, men god trening til jeg kan finne fram sykkelen. Kjekt å kunne sjekke føremeldinger og se på webkameraer i marka på nettsidene til Skiforeningen før man legger ut på tur, anbefales på det varmeste. Noen av vannene har klink is, og vil du prøve deg som Bambi på isen er det gode muligheter for det.

Å droppe bilen og ta t-bane og trikk gir mye mindre stress, du slipper lete etter parkering og kan nyte en kald en i solveggen med god samvittighet.