Dette bør du vite om fast fashion

Nettsiden er sponset av Brandsonly.no – Et nettsted som samler utvalget fra over 50 nettbutikker på ett sted.

Publisert

illustrert er mange klær som er under kategorien fast fashion

Begrepet «fast fashion» brukes for å beskrive en rekke klestrender som masseproduseres raskt og billig.

Fast fashion er det motsatte av slow fashion, som er en trend som har vært økende de siste årene. Slow fashion er når designere og merker lager klær med materialer og håndverk av høy kvalitet, som ofte er dyre.

Fast Fashion har vært populært de siste tiårene på grunn av rimelige priser og evnen til å holde tritt med dagens trender.

Les mer om Fast Fashion og historien bak her

Hva er farene ved fast fashion?

Rask mote er et globalt fenomen, og det kommer ikke noe sted med det første. Men konsekvensene av vår avhengighet til fast fashion kan være ødeleggende.

Denne delen vil utforske farene ved fast fashion og endringene vi må gjøre for å beskytte oss selv og miljøet. . Artikkelen vil diskutere farene ved fast fashion og hvordan det har påvirket enkeltpersoner, lokalsamfunn og miljøet. Artikkelen vil også ta for oss hva vi kan gjøre for å beskytte oss selv og våre naturlige omgivelser.

Fast fashion har kjemikalier i klær som kan være giftig

Fast fashion er et begrep som refererer til klær som produseres billig og raskt. Klærne er vanligvis laget av syntetiske materialer og har mange kjemikalier i seg. Disse kjemikaliene kan være giftige og skadelige for miljøet, så vel som menneskene som bruker disse klærne.

Det finnes mange forskjellige typer fast fashion, men de har alle en ting til felles: De produseres billig, raskt og med syntetiske materialer som har mange kjemikalier i seg. Disse kjemikaliene kan være giftige for både mennesker og miljø.

Fast fashion forsøpler veldig mye

Fast fashion-industrien har vokst raskt de siste tiårene, med flere og flere som kjøper klær, og stadig flere klær blir produsert. Dette har ført til mange problemer i form av overproduksjon, sløsing og miljøforringelse. . Økt produksjon har forårsaket mange problemer for miljøet som forurensning av jord og grunnvann, avskoging og forurensning.

Overproduksjon er en stor bidragsyter til miljøforringelsen forårsaket av fast fashion. Det produseres mer klær når det er en økning i etterspørselen, som betyr at det er etterspørsel etter klær som er billigere på massemarkedet. Dette er bidratt til av billige produksjons- og transportkostnader, samt høy etterspørsel fra utviklingsland.

Det har blitt rapportert at når et motemerke dør ut, vil tilbudet av klær på markedet fortsette i det uendelige og bli mer knapp på grunn av høyere stoffpriser.

Hvilke klesmerker er ikke fast fashion?

Gant har et mål satt for 100 % bærekraftig bomull innen 2020, og bruker for tiden 36 % mer bærekraftig bomull hentet fra Better Cotton Initiative. Andre materialer de bruker inkluderer syntetiske fibre, ull, lærdun og fjær i tillegg til resirkulert nylon.

Les mer om kilden til bærekraft her

Ralph Lauren har også et mål om 100 % resirkulerbar eller bærekraftig emballasje innen 2025 og fullstendig eliminering av skadelige kjemikalier i forsyningskjeden.

Hvilke merker må du passe deg for at er fast fashion?

ONLY eies av BESTSELLER. Miljøvurderingen er «ikke god nok». Den bruker noen miljøvennlige materialer, inkludert resirkulerte materialer, og har satt seg et vitenskapsbasert mål om å redusere klimagassutslipp generert fra egen virksomhet og forsyningskjede.

Vero Moda regnes til å ikke være fullstendig bra nok på miljøvurdering og mot sine ansatte i følge denne nettsiden. Men merket hevner at de er i en prosess for å gjøre miljøet bedre.

Se et samlet utvalget fra over 50 nettbutikker på ett sted

Brandsonly.no har samlet utvalget fra over 50 nettbutikker og gjort det enkelt for deg å få oversikt over de beste tilbudene og mest trendy moteplaggene.

Flere
innlegg