Hvordan produseres klær?

Nettsiden er sponset av Brandsonly.no – Et nettsted som samler utvalget fra over 50 nettbutikker på ett sted.

Publisert

en gammel vevstol

Klær er laget av forskjellige typer materialer, som bomull, ull, silke og polyester. Disse materialene produseres på forskjellige måter. For eksempel blir bomull høstet fra planter og deretter omgjort til stoff. Ull lages ved å klippe sauer og polyester er laget ved å kombinere en rekke kjemiske forbindelser.

Deretter kombineres materialene på forskjellige måter for å lage klær. For eksempel blandes bomull med polyester for å produsere en bomull/polyesterblanding. På samme måte kan ull blandes med bomull og andre fibre for å produsere en ull/bomullsblanding.

Hvordan lages moderne klær som selges i nettbutikker?

Moteindustrien er en industri med flere milliarder dollar, og netthandelsmarkedet vokser eksponentielt. Denne delen vil snakke om hvordan man lager moderne klær som selges i nettbutikker.

Det første trinnet er å identifisere målkunden, noe som kan gjøres ved å utføre ulike analyser. Bedrifter ansetter ofte et markedsføringsbyrå for å ta for seg denne oppgaven. Et profesjonelt markedsføringsbyrå bruker demografi, psykografikk og merkevarebevissthet for å identifisere målkunder.

En demografisk tilnærming ville være å identifisere målkunden for eksempel kvinne mellom 18–35 år.

Les om markedsføring her.

Neste steg er å lage et plagg som passer deres behov. De riktige stoffene og materialene er nødvendig for å skape et plagg som er både behagelig og sunt for brukeren. Plaggene skal være pustende slik at de lett kan slippe svette ut av dem, samtidig som de er sterke nok til å tåle all slitasje i løpet av dagen.

Dersom du ønsker å lese mer om dette, klikk her.

Det siste trinnet i prosessen er å sette prisen på produktene, som vil være forskjellig for hvert selskap. Det er imidlertid noen ting de må vurdere når de bestemmer prisene:

– High-end motemerker vil ha et høyere prispunkt på grunn av kvaliteten

-Bedrifter som ønsker å vokse raskt kan velge et lavere prispunkt slik at de kan nå ut til flere

-Bedrifter som ønsker å etablere seg som et elitemerke kan velge et enda høyere prispunkt.

Tekstilproduksjonsprosessen

Tekstilproduksjonsprosessen er en lang, kompleks prosess som starter med høsting eller innkjøp av tekstilråvarer og ender med det ferdige produktet.

Den har tre hovedtrinn: spinning, veving og etterbehandling.

Les om tekstilfibre her.

Spinning

Spinning er en prosess for å gjøre fibre om til garn ved hjelp av en maskin som kalles en spindel. Spinneprosessen foregår i tre trinn: drafting, vridning og vikling. Det første trinnet er å trekke fiberen ved å trekke den fra rovingen eller batten og deretter vri den. Dette vridningstrinnet skaper garnets vridning. Til slutt vikles garnet på en spole eller kjegle for oppbevaring.

I dag og alder har vi maskiner som kan gjøre dette arbeidet for oss. De kalles spinnere, og de er i stand til å utføre alle tre trinnene i prosessen – utkast, vri og vikling – med letthet.

Bruken av disse maskinene har vært økende siden 1930-tallet. I følge US Bureau of Labor Statistics jobber de fleste spinneroperatører i USA for tekstilfabrikker og klesfabrikker, men de jobber også i andre produksjonsindustrier.

Veving

Veving er prosessen med å gjøre garn om til stoff ved hjelp av en vevstol. Det er en prosess som kan være ganske komplisert, men det er også en prosess som har eksistert i århundrer.

Veveprosessen starter med klargjøring av garn og tråd for å gi det styrke og holdbarhet. Trådene tvinnes deretter sammen for å danne et mønster som skal veves inn i stoffet. En vevstol brukes til å holde trådene på plass mens de veves for hånd eller maskin, og dette gjøres for at mønsteret skal ses på begge sider av stoffet.

Etterbehandling

Etterbehandling er det siste trinnet i denne produksjonsprosessen når stoffet behandles for å gjøre det mer holdbart. Det finnes mange forskjellige typer etterbehandling, for eksempel så saueull ikke krymper i vasken, eller for å gjøre visse stoffer vannavstøtende.

Les mer om etterbehandling av tekstilstoff her.

Kjøp rimelige klær fra kjente nettforhandlere

Vi, de som driver denne bloggen, elsker klær og shopping. Etter vi startet samarbeidet med BrandsOnly har vi fått gode tilbakemeldinger om kvaliteten på produktene deres. Nettbutikken inkluderer noen av de beste merkene fra hele verden, og de lagerfører klær som passer for både voksne og barn.

Nettsiden er enkel å bruke, og du kan bla gjennom varer etter størrelse, farge og pris. Designene er moderne, og de passer til både formelle anledninger og hverdagsbruk.

Er du på jakt etter noe nytt, eller bare ønsker å kjøpe en gave til svigermor, er dette stedet å gå.

Se et samlet utvalget fra over 50 nettbutikker på ett sted

Brandsonly.no har samlet utvalget fra over 50 nettbutikker og gjort det enkelt for deg å få oversikt over de beste tilbudene og mest trendy moteplaggene.

Flere
innlegg